nieuws

Vijandig miljardenbod BASF op concurrent VS

Publicatie

1 apr 2006

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

LUDWIGSHAFEN – Het Duitse chemieconcern BASF heeft voor omgerekend 4,2 miljard euro in contanten een vijandig overnamebod uitgebracht op zijn Amerikaanse branchegenoot Engelhard. Dat maakte BASF dinsdag bekend. Het bestuur van Engelhard heeft het bod van BASF afgewezen.
Het miljardenbod van BASF, 's werelds grootste chemieproducent, is de hoogste vijandige overnamepoging ooit door een Duits concern gedaan. Als de overname van Engelhard slaagt, is dat de grootste acquisitie uit de geschiedenis van BASF, dat onder leiding staat van J├╝rgen Hambrecht. Het aanbod bedraagt 37 dollar per aandeel Engelhard. Dat is een premie van dertig procent op de gemiddelde koers van het aandeel Engelhard over de afgelopen negentig dagen. BASF is eventueel bereid het overnamebod te verhogen met een dollar per aandeel, stelde het concern uit Ludwigshafen gisteren als aanvullende informatie van Engelhard daar aanleiding toe geeft.
Engelhard is producent van speciale chemicali├źn voor de behandeling van oppervlaktes, zoals pigmentbehandelingen en speciale verfsoorten. Verder produceert het een katalysator die in het grootste deel van de auto's wordt gebruikt. Het bedrijf is gevestigd in de plaats Iselin in de Amerikaanse staat New Jersey. Het bedrijf realiseerde in 2004 een nettowinst van 235,5 miljoen dollar op een omzet van 4,2 mirjard dollar.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

nieuws

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.