nieuws

VNCI schat olieprijs op 24 tot 25 dollar

Publicatie

12 sep 2003

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

De Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) schat de olieprijs in 2004 op 24 tot 25 dollar. De Vereniging voorziet voor dat jaar een eurokoers ten opzichte van de Amerikaanse dollar van 1,15 dollar, aldus algemeen directeur Peter Noordervliet dinsdag.
In 2003 lag de prijs per vat olie ruim boven 25 dollar, om in het vierde kwartaal boven de 28 dollar uit te komen. De oorlog in Irak veroorzaakte in april een piek in de olieprijs, die volgens Noordervliet in juni weer tot een normaal niveau zakte.
'Daarnaast zal het aanbod van olie op peil blijven of zelfs licht toenemen door het op de markt brengen van Irakese olie.' Dat de koers van de euro inmiddels boven 1,22 dollar is uitgekomen, is op zichzelf gunstig voor de export naar de Verenigde Staten, zegt Hendrik de Vries, lid van het dagelijks- en algemeen bestuur. Dinsdag bleek eerder uit onderzoek van de VNCI dat het investeringsniveau van de Nederlandse chemiesector naar verwachting in de komende twee tot drie jaar met vijf procent per jaar zal afnemen.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

nieuws

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.