nieuws

Winst Akzo Nobel keldert, omzet groeit licht

Publicatie

19 okt 2005

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

ARNHEM – Akzo Nobel heeft de nettowinst in het derde kwartaal met liefst 66 procent zien dalen van 510 naar 175 miljoen euro. Toch handhaaft het bedrijf uit Arnhem de winstprognose voor geheel 2005, namelijk een winst -uitgezonderd eenmalige posten- van ongeveer achthonderd miljoen euro.
Dat maakte het concern woensdag voorbeurs bekend. De resultaten werden vooral gedrukt door de hoge grondstofprijzen. Het dividend blijft op dertig eurocent per aandeel.
In het derde kwartaal vorig jaar werd de winst nog gestuwd door een eenmalige bate van 353 miljoen euro uit de verkoop van activiteiten. Dit kwartaal was er een last van 35 miljoen euro. Als deze posten niet worden meegerekend, zakte de winst met twee procent naar 200 miljoen euro.
De omzet groeide met twee procent tot 3,3 miljard euro. Het operationele resultaat zakte eveneens fors in, met zestig procent van 697 naar 280 miljoen euro. Dit was iets minder dan de 287 miljoen euro die analisten gemiddeld hadden verwacht.
Akzo Nobel denkt in het eerste kwartaal de eerste onderdelen van de chemiedivisie te kunnen verkopen. Het bedrijf wil dit onderdeel herstructureren.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

nieuws

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.