nieuws

Winst Bayer verdubbelt, investeringen zevenhonderd miljoen

Publicatie

3 feb 2006

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

FRANKFURT – Bayer heeft zijn nettowinst in 2005 zien verdubbelen tot 1,6 miljard euro. De winst was 165 procent meer dan in 2004. Dat heeft het Duitse concern woensdag laten weten. Bayer bracht de winstcijfers vijf dagen eerder dan gepland naar buiten, nadat het Duitse tijdschrift Capital eerder op de dag foutieve winstcijfers had gepubliceerd. Capital zei zich op interne documenten van Bayer te baseren.
Het bestuur van Bayer zal de raad van toezicht een verhoging van het uitkeringsbedrag van het divend met zeventig procent tot 0,95 euro voorstellen, zo heeft het bedrijf ook gemeld.
Het bestuur keurde voor de industriƫle afdeling hoogwaardige materialen woensdag een investeringspakket ter waarde van zevenhonderd miljoen euro goed. Met die financiƫle injectie zal dochterbedrijf Bayer MaterialScience zijn capaciteiten voor belangrijke sleutelproducten uitbreiden. In het plan werden twee grote projecten in Shanghai, een uitbreiding van de productie in de VS en de ombouw van de toekomstige concerncentrale van Bayer MaterialScience weerhouden.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

nieuws

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.