nieuws

Yukos gaat door met verkoop buitenlandse bezittingen

Publicatie

2 mrt 2006

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

AMSTERDAM – Yukos kan doorgaan met het verkopen van zijn buitenlandse bezittingen. De eis van Yuganskneftegaz om de niet-Russische dochters te bevriezen is donderdag ook in hoger beroep door het Gerechtshof in Amsterdam afgewezen.
Yuganskneftegaz is een voormalig dochterbedrijf van Yukos, dat na een omstreden veiling eind 2004 in handen kwam van de Russisch staat. Het bedrijf claimt 1,8 miljard euro tegoed te hebben van Yukos en heeft daarom beslag laten leggen op de buitenlandse activa van het olieconcern. In november werd de miljardenclaim in kort geding al afgewezen door de Amsterdamse rechtbank.
De Russen zijn niet de enigen die azen op de buitenlandse bedrijven van Yukos, waaronder een olieraffinaderij in Litouwen en een pijpleiding in Slowakije. Een consortium van internationale banken, waaronder ING, heeft eveneens beslag laten leggen op de niet-Russische dochters.
De banken hebben nog bijna een half miljard dollar tegoed van Yukos. Zij willen deze, ondergebracht in de Nederlandse vennootschap Yukos Finance BV, verkopen. De activa zouden ongeveer 1 miljard dollar waard zijn.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

nieuws

Roel Jolling is Plant Manager of the Year 2022

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.