Karen de Lathouder (BP) key-talker tijdens opening iLinqs-festival

CEO Karen de Lathouder van BP Nederland verzorgt een van de key talks tijdens de opening op 22 juni van iLinqs, het festival van de industrie.

BP is al vijftig jaar aanwezig in de Rotterdamse haven. In de raffinaderij in de Europoort worden nu oliemoleculen omgezet in allerlei producten. ‘In 2030 zullen dat andere moleculen zijn: biobrandstof, waterstof,’ stelde De Lathouder onlangs. BP Nederland staat dus in het oog van de industriële transformatie. Tijdens een persoonlijke talk vertelt De Lathouder hoe zij de nabije en verdere toekomst ziet en waar de uitdagingen liggen.

Sinds dit jaar CEO

Na de studie en chemische technologie en promotie aan de TU Delft werkte Karen de Lathouder van 2008 tot 2015  bij Shell en AkzoNobel. In 2015 ging zij voor de oliemaatschappij Orpic in Oman aan de slag. Vanaf 2017 werkt ze bij BP,  in Engeland en Duitsland. Sinds dit jaar is zij CEO van BP Nederland.

iLinqs

Tijdens het iLinqs festival op 22 en 23 juni 2022 vieren we de industrie in de Onderzeebootloods in Rotterdam. Op verschillende terreinen is de industrie in transitie. Denk aan energie, grondstoffen, water maar ook op het gebied van digitalisering. Op die manier kan zij oplossingen bieden voor grote maatschappelijke uitdagingen. Echter, om deze transformatie mogelijk te maken is veel nodig: innovaties, investeringen, infrastructuur en niet te vergeten heel veel mensen. Het wordt tijd om de industrie in het spotlicht te zetten als stabiele, creatieve en vooral ook aantrekkelijke sector voor nieuwe generaties. Daarom nemen Industrielinqs en iTanks het initiatief om samen met verschillende andere partners, waaronder de Provincie Zuid-Holland, de VNCI en Deltalinqs het eerste Festival van de Industrie te organiseren: iLinqs.

Schrijf hier in voor het festival.

Delen:

breg@industrielinqs.nl