Stercore bundelt krachten met ZeroCertified om carbonreductie te certificeren

Het Drentse Stercore, dat bio-based carbon en groen gas produceert op basis van mest, gaat een samenwerking aan met certificeringsbedrijf ZeroCertified om gecertificeerde carbon reductie te realiseren. De samenwerking biedt Stercore de mogelijkheid om niet alleen groene producten te genereren, maar ook hoogwaardige vrijwillige koolstofkredieten (VVC’s) die internationaal kunnen worden verhandeld.

Het productieproces van de bio-based carbon zelf is CO2-neutraal, dus duurzaam. Echter, een van de kerntoepassingen van Stercore-producten is kunstmestvervanger en bodemverbetering, waardoor CO2 langdurig in de bodem wordt opgeslagen. Het certificeren en verhandelen van deze gerealiseerde CO2 opslag geeft een impuls aan de huidige businessmodellen voor negatieve emissies.

Extern onderzoek toont volgens Hans Jansen, CEO van Stercore, aan dat het productieproces en de circulaire producten een positieve impact op het milieu hebben. Het is echter niet eenvoudig om hiervoor een carbon certificering te krijgen. ZeroCertified heeft de onderneming begeleid om de juiste methodologie te vinden.

‘We zien veel bedrijven die steun nodig hebben op de markt van vrijwillige carbon credits,’ zegt John Bouterse, CEO van ZeroCertified. ‘Het vinden van de juiste manier om de CO2-impact te monitoren en te registreren, is essentieel bij het genereren van VCC’s.’

Delen:

monique@industrielinqs.nl