Vopak Vlaardingen

Vopak Vlaardingen neemt nieuwe tanks voor duurzame grondstoffen in gebruik

Vopak heeft vandaag 16 nieuwe opslagtanks op haar terminal in Vlaardingen in gebruik genomen. De totale opslagcapaciteit bedraagt 64.000 kubieke meter. De nieuwe tanks zijn bedoeld om grondstoffen op te slaan die gebruikt worden voor de productie van biodiesel en duurzame vliegtuigbrandstoffen (SAF). Deze grondstoffen zijn gemaakt uit afvalstromen.

Vopak Vlaardingen heeft een overeenkomst met Shell om de grondstoffen voor de nieuwe bioraffinaderij in Rotterdam op te slaan. Shell bouwt in Pernis een grote productiefaciliteit voor SAF en hernieuwbare diesel uit afvalstromen zoals uitgewerkte olie, dierlijke vetten en andere reststromen.

In 2021 startte Vopak met het aanpassen van de terminal om er uit afval geproduceerde grondstoffen op te slaan. Met deze operatie was een investering van ongeveer 90 miljoen euro gemoeid. Vopak kondigde eerder al aan om flink te investeren in faciliteiten voor de opslag van nieuwe en duurzame energievormen, waaronder hernieuwbare waterstof, ammoniak en CO2. Tot 2030 denkt het bedrijf hier een miljard euro in te investeren. Dat is de helft van het totale investeringsbudget van Vopak.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl