Chemport Europe lanceert Sustainable Industry Challenge

Chemport Europe heeft de Sustainable Industry Challenge 2023 gelanceerd. Chemport zoekt innovatieve scale-ups die willen bijdragen aan het oplossen van innovatieve uitdagingen die voorgesteld zijn door Nobian, BASF, Teijin, RWE en Cosun Beet Company. Scale-up bedrijven die actief zijn in groene chemie, energietransitie en recycling kunnen deelnemen.

Het initiatief geeft deelnemers de mogelijkheid om technologieën en oplossingen te testen in Noord-Nederland. Hierbij wordt samengewerkt met lokale bedrijven en overheden. Het doel is om de verschillende partijen bij elkaar te brengen en overeenkomsten te sluiten. De winnaars van de uitdaging sluiten een overeenkomst met één van de genoemde bedrijven en krijgen de mogelijkheid om een pilot project op te zetten of een experiment uit te voeren, als opstapje naar een uitvoering op grote schaal.

De uitdagingen

Nobian daagt de deelnemers uit om afvalwater te hergebruiken en zouten uit de uitstromen te gebruiken als grondstof. BASF in Heerenveen  zoekt een toepassing voor het bijproduct van grondstoffen voor verf en printerinkt. RWE is op zoek naar innovaties en samenwerkingsverbanden om duurzame energiebronnen sneller in te kunnen zetten.  Teijin Aramid wil de mogelijkheden om aramidevezels te recyclen opvoeren. Cosun Beet Company wil suikerbieten als grondstof gebruiken voor de productie van biobased en bio-afbreekbare ingrediënten voor schoonmaakmiddelen en persoonlijk verzorgingsproducten en zoekt hiertoe nieuwe routes.

Delen:
Tags

jacqueline@industrielinqs.nl