Lees Petrochem 3 nu tijdelijk online

Anne Arkenbout is Plant Manager of the Year 2023 en daarmee het gezicht of de ambassadeur van de procesindustrie. In het komende jaar wil zij zich inspannen om het wederzijds begrip en de verbinding tussen procesindustrie en samenleving te vergroten. Ook is ze voorstander van meer netwerken en samenwerken binnen de procesindustrie. Lees het interview met Anne in Petrochem 3.

Lees verder in deze editie over nieuwe ketens in de Rijnmond. Het is moeilijk te voorspellen hoe de industrie in de Rotterdamse haven en Moerdijk er over tien, twintig, laat staan dertig jaar uitziet. Wellicht dat de huidige ontwikkelingen toch een tipje van de sluier lichten. Waterstof, ammoniak, circulaire en biogebaseerde grondstoffen kloppen immers nadrukkelijk op de poort.

En de productie van groene waterstof gaat een belangrijke rol spelen in de decarbonisatie-strategie van de industrie. Diverse projecten moeten leiden tot een nationale waterstofinfrastructuur. Maar hoe zullen de nieuwe assets worden beheerd en onderhouden? World Class Maintenance onderzoekt in het fieldlab Hydro-Boreas hoe het snel kennis en vakmanschap kan ontwikkelen voor het beheer en de veiligheid van de snel groeiende waterstofinfrastructuur.

Lees er meer over in het juninummer van Petrochem. In papieren vorm binnenkort op de mat maar nu tijdelijk online al door te bladeren.

Delen:

Eindredacteur van Industrielinqs en Petrochem, en immer speurend naar relevant nieuws om te delen. Mijn interesse: breed. Mijn specialiteit: investeringsprojecten en onderhoudsstops!

liesbeth@industrielinqs.nl