Braskem, producent van biobased plastics, investeert 87 miljoen dollar in uitbreiding van de productiecapaciteit van zijn biobased ethyleenfabriek in Brazilië.
Circularity

Braskem breidt productie van biobased plastics uit met 30%

Braskem, producent van biobased plastics, investeert 87 miljoen dollar in de uitbreiding van zijn biobased ethyleenfabriek in Brazilië. De productiecapaciteit van de fabriek stijgt met 30% van 200.000 naar 260.000 ton per jaar.  Braskems biobased plastic wordt gemaakt van ethanol gewonnen uit suikerriet.

Braskem heeft de ambitie om de productie van biopolymeren te verhogen naar een miljoen ton in 2030. In 2050 wil het bedrijf CO2-neutraal zijn.

“De uitbreiding van de biobased ethyleencapaciteit bewijst het succes van onze strategie. Dertien jaar geleden lanceerden we de eerste biobased polyethyleen productie op industriële schaal, met gepatenteerde technologie. We willen tegemoetkomen aan de vraag van de maatschappij en klanten naar producten met minder impact op het milieu,” legt Walmir Soller uit, VP Olefins/Polyolefins bij Braskem voor Europa en Azië en verantwoordelijk voor het I’m greenTM biobased portfolio wereldwijd.

Braskem is wereldleider in de productie van biobased plastic. Grote merken gebruiken de biobased kunstofharsen die onder andere worden gebruikt voor verpakkingen, tassen, speelgoed, huishoudelijke artikelen, industriële kabels en draden en hockeyvelden.

Delen:
Tags

monique@industrielinqs.nl