Solvay hoofdkantoor Brussel

Solvay investeert in ontwikkelaar membranen voor CO2-afvang

Solvay Ventures, het venture capital fonds van Solvay investeert in het Amerikaanse bedrijf Compact Membrane Systems. Deze innovatieve onderneming ontwikkelt membranen die gebruikt kunnen worden om CO2 af te vangen.

Met de investering wil Solvay haar activiteiten op dit gebied uitbreiden. CMS brengt membranen op de markt waarmee het stoffen zonder gebruik van oplosmiddelen kan scheiden. Ook ontwikkelt het membranen voor CO2-afvang. CMS heeft haar technologie in een pilot bij een olefine-paraffine scheidingsunit van een polyolefineproces getest. Daarnaast heeft het bedrijf voor dit jaar en daarna verschillende demonstratie-tests gepland staan voor de afvang van CO2.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl