chemie laboratorium

Corbion kondigt herstructureringsprogramma aan

Bij de presentatie van de kwartaalcijfers kondigde Corbion tevens een herstructureringsprogramma aan. Het bedrijf heeft te maken met uitdagende economische omstandigheden. Klanten bouwen voorraden af, waardoor de omzet in verschillende sectoren daalde.

Het bedrijf zag haar algen-ingrediënten-business wel flink groeien. Corbion wil haar productportfolio van deze business uitbreiden naar de voedingsmiddelen- en diervoer-sectoren. Ook wil het de biomedische activiteiten verder laten groeien.

De onderneming werkt al aan een kostenbesparingsprogramma. Dit wordt in de loop van 2024 uitgebreid. Corbion gaat hierbij alle bedrijfsonderdelen onder de loep houden. Het bevestigt dat het de emulsifier-business van de hand wil doen. Hiertoe is het een veiling gestart, die ze in de eerste zes maanden van 2024 denkt af te ronden. Enkele maanden geleden kondigde Corbion al aan dat het de investering in een tweede PLA-fabriek voorlopig pauzeert.

Corbion zal de plannen op 31 januari 2024 in detail toelichten.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl