Trinseo logo

Trinseo sluit styreenfabriek Terneuzen

Trinseo sluit haar ethylbenzeen-styreen monomeer fabriek in Terneuzen per 1 november. Dit besluit volgt op het eerder aangekondigde voornemen van het bedrijf om de productie op de Zeeuwse locatie te sluiten.

Het overleg met de werknemersorganisaties is afgerond. De sluiting betekent dat het bedrijf vanaf nu al haar benodigde styreen van derde partijen zal kopen. Het bedrijf sluit ook haar PMMA productie in Bronderslev Denemarken en Belen in New Mexico. Ook staakt het de productie van geëxtrudeerde platen in Rho in Italië. Daarnaast voert het bedrijf verdere kostenbesparingen door, waarbij ook ontslagen zullen vallen.

Met het besparingsprogramma denkt Trinseo de kosten jaarlijks met 75 miljoen dollar te reduceren. De winstgevendheid moet vanaf 2024 met 100 miljoen dollar verbeteren.

Trinseo wil styreenfabriek Terneuzen sluiten

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl