Afvalwater

Kemira en RoyalHaskoningDHV werken aan fosfor-terugwinning uit afvalwater

Kemira en Royal HaskoningDHV gaan samenwerken om een technologie voor de terugwinning van fosfor verder te ontwikkelen. De twee partijen willen in Nederland een pilotproject en demonstratieprojecten voor de ViviMag-technologie van Kemira realiseren. Met deze technologie kan fosfor, maar ook bijvoorbeeld ijzer, uit afvalwater worden teruggewonnen.

Kemira en Royal HaskoningDHV zijn gestart met een pilotproject bij de afvalwaterbehandelingsinstallatie van het Waterschapsbedrijf Limburg in Hoensbroek in Limburg. Deze proef loopt nog tot halverwege 2024.

Het verwijderen van fosfor uit afvalwaterstromen is belangrijk omdat fosfor voor overbemesting van oppervlaktewater kan zorgen. Fosfor is tegelijkertijd een belangrijke meststof voor landbouw en industriƫle toepassingen.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl