Avantium

Vraag naar FDCA Avantium is er – het wachten is op productiecapaciteit

De Sloveense producent van geavanceerde coatings en composieten Helios Resins heeft afnamecapaciteit gereserveerd voor FDCA dat geproduceerd wordt met de technologie van Avantium. Helios Resins wil FDCA kopen van een toekomstige fabriek op industriële schaal.

Avantium legt momenteel de laatste hand aan haar grootschalige fabriek voor FDCA in Delfzijl. Vanuit deze Flagship Plant zal het bedrijf FDCA aan klanten verkopen. De fabriek dient echter voornamelijk als showcase voor de technologie. Het doel van het bedrijf is om licenties te verkopen voor de technologie om FDCA te produceren. Industriële partners kunnen hiermee de technologie voor de productie van FDCA gebruiken om fabrieken op een schaal van meer dan 100 kiloton per jaar te bouwen. Helios Resins heeft nu aangegeven FDCA te willen kopen van zo’n toekomstige fabriek. Helios Resins wil zich met deze capaciteitsreservering voor de toekomst verzekeren van de toelevering van FDCA. Het bedrijf wil deze stof gebruiken als grondstof voor haar kunststoffen en coatings.

Avantium heeft een eerste licentieovereenkomst voor de technologie gesloten met het Amerikaanse Origin Materials. Daarnaast sloot het bedrijf meerdere afname-overeenkomsten voor FDCA, onder andere met Pangaia en Kvadrat. Avantium hoopt met de opstart van haar Flagship Plant – voorzien voor de tweede helft van 2024 – meerdere licenties voor de technologie te verkopen. Dat er nu al afnamecapaciteit gereserveerd wordt, terwijl er nog geen productiecapaciteit beschikbaar is, geeft volgens het bedrijf aan dat dit het juiste momentum is om te investeren in grootschalige productie.

Avantium sluit licentie-overeenkomst met Origin Materials

Avantium staakt investeringen in Ray-technologie door hogere kosten FDCA-fabriek

Delen:
Tags

jacqueline@industrielinqs.nl