AI verbetert productieproces voor eMethanol uit CO2 en waterstof

Chemiereus BASF gaat samen met Envision Energy een innovatief proces ontwikkelen voor de omzetting van groene waterstof en CO2 in eMethanol. BASF brengt geavanceerde katalysatortechnologie in, die door Envision wordt geïntegreerd in haar innovatieve energiemanagementsystemen. De resultaten worden volgend jaar gedemonstreerd op de locatie van Envision in Chifeng, China.

E-Methanol, geproduceerd met hernieuwbare energiebronnen, wordt beschouwd als een van de meest veelzijdige en schone brandstoffen, met het potentieel om conventionele fossiele brandstoffen en derivaten zoals benzine en kerosine te vervangen. Deze samenwerking moet alternatieve, duurzame energiebronnen mogelijk maken voor weg-, scheepvaart-,  luchtverkeer en andere sectoren.

AI

Envision Energy ontwikkelt een procespakket om de efficiëntie van de katalysatortechnologie te maximaliseren, waarbij AI worden gebruikt voor de optimalisatie van chemische installaties.

Delen:

Ik ben een creatieve ondernemer, hoofdredacteur, schrijver, filmer en moderator met een been in de journalistiek en de andere in de techniekfilosofie. Werkend vanuit motieven als duurzaamheid, veiligheid, innovatie, efficiëntie, verantwoordelijkheid. De industriële transformatie volg ik op de voet.

wim@industrielinqs.nl