Sasol en Topsoe starten SAF joint venture Zaffra

Het wereldwijd opererende chemie- enenergiebedrijf Sasol en Topsoe, gespecialiseerd in technologieën voor de reductie van koolstofemmissies, starten een joint venture Zaffra, voor de ontwikkeling en levering van duurzame vliegtuigbrandstof (SAF).

Onder leiding van Jan Toschka, de CEO van Zaffra, is het bedrijf, met het hoofdkantoor in Amsterdam, gepositioneerd om een belangrijke bijdrage te leveren aan het terugdringen van de CO2-uitstoot in de luchtvaartindustrie.

Voor Topsoe betekent is de joint venture een game-changer. Het bedrijf is langer alleen een leverancier van de technologie maar ook een producent van SAF.

Zaffra combineert de ervaring van Sasol in de ontwikkeling van activa, de bouw van fabrieken en robuuste operationele en technologische expertise met de bewezen koolstofemissiereductietechnologieën van Topsoe.

Jan Toschka: ‘De toenemende vraag naar SAF zal meerdere routes vereisen en Zaffra bevindt zich in een positie om een relevante speler in deze markt te worden. Gesteund door de erfenis van Sasol en Topsoe ontstaat een organisatie met  toonaangevende technologieën en met tientallen jaren ervaring in het bouwen en exploiteren van productie-installaties.’

 

Delen:

monique@industrielinqs.nl