Wie gaat er mee met Bite24?

In juni gaat Industrielinqs voor de derde keer op trail door Europa. Nu langs innovatieve industriële biotech projecten. Dus weg van de congreszalen en collegebanken naar de plekken waar nieuwe routes ontstaan voor de productie van materialen en proteïne. Wie gaat er mee?

De afgelopen jaren is Industrielinqs op pad geweest voor de Hydrogen Trail Europe (Hyte22) en de Electro Trail Europe (Electe23). Verschillende innovatieve industriële projecten in Europa passeerden de revue in de vlogs en blogs van de reizigers. Zo ontdekten meereizende studenten en young professionals de – op dat moment – grootste groene waterstoffabriek in Puertollano (Spanje), zagen ze de toekomst van elektrisch kraken in Ludwigshafen en liepen ze op het terrein in Noord-Zweden waar straks een fabriek staat voor de productie van eMethanol. Geen hoog-over-verhalen, maar bezoeken aan plaatsen waar de nieuwe industrie ontspruit

Nieuwe routes

Van 16 tot en met 28 juni gaan we weer op pad. Nu is het de beurt aan industriële biotechnologie. Momenteel wordt de route uitgestippeld, van Nederland via Duitsland naar Helsinki, waar we al welkom zijn bij onderzoeksinstituut VTT. De terugweg zal gaan via Zweden, Denemarken en Duitsland naar België. Onderweg zijn we vooral geïnteresseerd in biotechnologische routes voor de chemie en de productie van voedingsmiddelen. De eerste twee reisgenoten werden al in december bekend gemaakt. Naïm Blansaer en Luis Diaz Allegue onderzoeken zelf ook biotechnische routes aan de Universiteit Antwerpen. Ze richten zich met name op bacteriën die hoogwaardige proteïne kunnen maken uit waterstof en CO2.

Geinteresseerd?

Inmiddels begint de groep te groeien, maar er is nog plaats voor enkele medereizigers. We gaan met de elektrische auto en boot en onderweg gaan we vloggen en bloggen. Ben je zelf geïnteresseerd of wil jouw bedrijf het mogelijk maken voor een young professional, PhD kandidaat of expert om mee op pad te gaan, neem contact op met hoofdredacteur Wim Raaijen, wim@industrielinqs.nl, voor de voorwaarden.

Delen:

Ik ben een creatieve ondernemer, hoofdredacteur, schrijver, filmer en moderator met een been in de journalistiek en de andere in de techniekfilosofie. Werkend vanuit motieven als duurzaamheid, veiligheid, innovatie, efficiëntie, verantwoordelijkheid. De industriële transformatie volg ik op de voet.

wim@industrielinqs.nl