Lees Petrochem 3 nu tijdelijk online

Zijn er straks wel genoeg technici en bijvoorbeeld procestechnologen om de chemiefabrieken draaiende te houden en de industrie ook nog te verduurzamen? Scheikundeleraar en statenlid van de provincie Limburg Peter Loomans houdt zijn hart vast. Hij ziet de interesse in bètavakken afnemen. Als industrie en scholen dat meer als een gezamenlijk probleem gaan zien, kunnen ze wellicht het tij keren. Lees het interview met Peter Loomans in Petrochem 3.

En als er één plek is waar de transitie op het gebied van energie en grondstoffen voelbaar is, is het de haven van Rotterdam. Van oudsher is Rotterdam een haven die draait op fossiele brandstoffen en energie. En in de loop der jaren is het ‘systeem’ in het havengebied steeds verder geïntegreerd. Het is een krachtig cluster. Maar met het oog op de decarbonisatie ondergaat de haven een ware transformatie.

Lees verder in deze editie waar de aandacht van Nina Huck, site manager van Teijin Aramid in Delfzijl, op dit moment vooral naar uit gaat. En hoe de industrie pioniert met toepassingen van de quantumcomputer. Want hoewel supercomputers steeds krachtiger zijn geworden, naderen zij de grens van de berekeningen die ze kunnen maken. Het wordt tijd voor een quantum leap.

Lees meer in het julinummer van Petrochem. In papieren vorm binnenkort op de mat maar nu tijdelijk online al door te bladeren.

Delen:

Eindredacteur van Industrielinqs en Petrochem, en immer speurend naar relevant nieuws om te delen. Mijn interesse: breed. Mijn specialiteit: investeringsprojecten en onderhoudsstops!

liesbeth@industrielinqs.nl