De nieuwe hydrotreater installatie van Sabic in Geleen is succesvol opgeleverd. De nieuwe plant maakt deel uit van de geavanceerde recyclingfabriek voor plastic afval. De bouw van deze fabriek nadert afronding.

Sabic Europe maakt bekend dat het een belangrijke stap heeft gezet in de oplevering van de Sabic Plastic Energy Advanced Recycling (SPEAR) in Geleen. Deze fabriek bouwt het in een 50/50 joint venture met Plastic Energy. In de fabriek wordt plastic afval omgezet in pyrolyse-olie. De nieuwe hydrotreater voor de plant is nu succesvol opgeleverd. De hydrotreater zorgt voor upgrade van de pyrolyse-olie zodat deze kan dienen als grondstof voor haar krakers. De producten die hiermee gemaakt worden, zijn gecertificeerd als circulair.

Sabic mengt inmiddels al een aantal jaren pyrolyse-olie bij in de nafta voor de krakers. De nieuwe installatie krijgt een capaciteit van 20 kiloton per jaar. Het bedrijf wil in 2030 1000 kiloton plastics produceren, waarbij het gebruik maakt van circulaire grondstoffen.