Honeywell neemt alle activiteiten op het gebied van LNG-procestechnologie en -equipment over van Air Products. Honeywell betaalt 1,81 miljard dollar aan Air Products voor het bedrijfsonderdeel.

Dankzij de overname kan Honeywell een nieuwe LNG-procestechnologie aan haar portfolio toevoegen. Het gaat hierbij onder andere om het ontwerp en de productie van specifieke warmtewisselaars voor de productie van LNG en bijbehorende apparatuur.

Air Products doet deze divisie van de hand omdat het geen core business is. Het bedrijf wil zich met name richten op industriƫle gassen en bijbehorende technologie en apparatuur. Daarnaast wil het een vooraanstaande speler worden in groene waterstof.

De markt voor LNG is de afgelopen 20 jaar verviervoudigd en de verwachting is dat deze de komende twee decennia nogmaals verdubbelt.

De overname van de LNG-business is voor Honeywell de vierde dit jaar. Het bedrijf wil door overnames groeien in drie sectoren: automatisering, luchtvaart en energietransitie. De onderneming verwacht de overname voor het einde van 2024 te kunnen afronden.

Foto Manjusha Films Air Products