Uniper gebruikt zijn BIO-LNG productiecapaciteit bij de Gate-terminal Rotterdam  om biomethaan om te zetten in BioLNG voor scheeps-en vrachtwagenbrandstoffen. Ook de LNG-vloot van Uniper kan hiermee haar emissies reduceren.

Het bio-LNG dat bij Gate terminal wordt geproduceerd, is gecertificeerd volgens het ISCC (International Sustainability and Carbon Certification)-schema. De onderliggende grondstof is biogas dat in een van de EU-lidstaten wordt geproduceerd, wordt opgewerkt tot biomethaan om stoffen zoals kooldioxide en waterstofsulfide te verwijderen en wordt ingevoerd in het Nederlandse aardgasnet.

Op het exitpunt van de Gate neemt de LNG-terminal het biomethaan over en maakt het vloeibaar met behulp van de bestaande infrastructuur van de terminal. De capaciteit van de liquefier is ongeveer 100.000 ton per jaar en kan door de bestaande verladers worden gebruikt.

De activiteiten van Uniper omvatten elektriciteitsopwekking in Europa, wereldwijde energiehandel en een breed gasportfolio. Uniper koopt gas in, waaronder vloeibaar aardgas (LNG) en andere energiebronnen op wereldwijde markten. Het bedrijf bezit en exploiteert gasopslagfaciliteiten met een totale capaciteit van meer dan 7 miljard kubieke meter.