Ineos heeft een nieuwe omgevingsvergunning verkregen voor Project One in de Antwerpse haven. Het bedrijf had sinds januari een voorlopige vergunning voor het project nadat deze vorige zomer ingetrokken was. De Provincie Zeeland en Noord-Brabant en milieuorganisaties gingen opnieuw tegen de vergunning in beroep.

In juli 2023 werd de bouw van Project One stilgelegd. De Provincie Noord-Brabant had een verzoek ingediend om de omgevingsvergunning te vernietigen vanwege de bijkomende stikstof-uitstoot die het project veroorzaakt richting het nabijgelegen natuurgebied Brabantse Wal.

Ineos zorgde voor een nieuw dossier om deze zorgen weg te nemen. In januari ging het licht weer op groen en kon de bouw hervat worden. De vergunning was echter voorlopig. Met de nieuwe omgevingsvergunning voldoet Project One aan de nieuwe regelgeving die met het recente stikstofdecreet van kracht is gegaan.

De voorwaarden voor de nieuwe vergunning zijn dezelfde als die in de voorlopige vergunning zijn opgenomen. Milieuorganisaties zijn van plan om ook tegen deze vergunning beroep aan te tekenen.