Well Safe protector

Neptune Energy laat putten Noordzee ontmantelen

Neptune Energy heeft een contract afgesloten met Well-Safe Solutions voor de ontmanteling van van meer dan twintig putten in acht Nederlandse en Britse gasvelden op de Noordzee. De overeenkomst heeft een waarde van 30 miljoen euro.

Planning

Well-Safe solutions gaat vier onderzeese en zeventien platformputten in de Nederlandse en Britse wateren afsluiten en abandonneren. Hierbij wordt de put hermetisch afgesloten en de leidingen tot onder zeebodemniveau weggehaald. Platforms worden in de volgende fase verwijderd. Bij de operatie wordt een grote jack-up rig gebruikt, waardoor werkzaamheden sneller kunnen worden uitgevoerd.

De werkzaamheden beginnen in het eerste kwartaal van 2023. Dan staan direct zowel de Nederlandse en Britse putten op de planning, zoals D18A-A, G14-B, K12-S2, L10-S2 en K9C-A in Nederland en de Minke- en Orca-velden in het Britse deel van de Noordzee, waar Neptune operator van is.

In principe loopt het contract voor een jaar, met de optie tot verlenging met twee jaar.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl