Vopak Banyan Singapore Ammoniak

Vopak wil ammoniakopslag Singapore uitbreiden

Vopak onderzoekt de mogelijkheden om haar opslaginfrastructuur voor ammoniak in de Banyal terminal in Singapore uit te breiden. Momenteel heeft het bedrijf daar een opslagcapaciteit van 1,5 miljoen kubieke meter, voor olie, chemicaliën en gas. De terminal is gelegen op het Jurong Island.

Vopak heeft al een gekoelde ammoniak opslagtank in Singapore met een capaciteit van 10 duizend kubieke meter. Deze ammoniak wordt met name gebruikt door de chemische industrie. De uitbreiding die nu onderzocht wordt, heeft tot doel om de energie en maritieme sectoren te ondersteunen. Vopak Singapore heeft onlangs het conceptuele ontwerp van de geplande uitbreiding afgerond en is nu begonnen met een kwantitatieve risico-analyse. Met deze uitbreiding speelt Vopak in op de groeiende vraag naar ‘low-carbon’ ammoniak.

Groene ammoniak

Vopak heeft naast de opslaglocatie in Singapore ook een ammoniak-opslag in Caojing in China, in Al-Jubail in Saudi- Arabië, Kerith in Maleisië en in Houston en Louisiana in de VS. In de haven van Rotterdam ontwikkelt het bedrijf een import-terminal voor groene ammoniak als drager voor waterstof en ontwikkelt het een ammoniakopslag op haar terminal in Vlissingen.

2030

Deze investeringen passen in de strategie van het bedrijf om tot 2030 een miljard euro te investeren in opslag en infrastructuur voor nieuwe energiebronnen en duurzame grondstoffen, zoals low-carbon en hernieuwbare waterstof, ammoniak en CO2 en daarnaast voor langdurige energieopslag. Daarnaast investeert het bedrijf tot 2030 een miljard euro in uitbreiding van de industriële en gasterminals, waarbij gekeken wordt naar uitbreiding van het LNG en LPG netwerk.

Vopak Terminals Singapore is een jv tussen Vopak en de havenautoriteit van Singapore.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl