Prayon neemt Febex over

Belgische fosforproducent Prayon stapt in elektronicasector

De Belgische onderneming Prayon, actief in de fosforchemie, gaat zich op de elektronicasector richten. Het bedrijf neemt de producent van fosforzuur voor elektronisch gebruik, Febex, over van Arkema. Het Zwitserse Febex produceert hoogzuiver fosforzuur dat onder andere wordt gebruikt bij de productie van printplaten en halfgeleiders en toepassingen in de farmaceutische sector.

Bij Febex zijn momenteel ongeveer 60 mensen in dienst. Het bedrijf draaide in 2021 een omzet van 32 miljoen euro. Met de overname betreedt Prayon de elektronicamarkt en is het in staat om de farmaceutische sector te betreden. Daarnaast krijgt de onderneming hiermee toegang tot de markt van polyfosforzuur en ziet het mogelijkheden om de downstream-activiteiten uit te breiden.

Prayon heeft haar hoofdkantoor in Engis, even ten Zuidoosten van Luik. Bij het bedrijf werken 1200 medewerkers in vestigingen in België, Frankrijk en de Verenigde Staten.

Delen:
Tags

monique@industrielinqs.nl