Covestro neemt polycarbonaat copolymeren productielijn in Antwerpen in gebruik

Covestro neemt op zijn Antwerpse site de eerste fabriek voor de productie van polycarbonaat copolymeren op industriële schaal  in gebruik. De nieuwe technologie, die intern werd ontwikkeld, is gebaseerd op een innovatief en oplosmiddelvrij smeltproces in combinatie met een nieuw reactorconcept. Dit maakt de productie van polycarbonaten met aanpasbare eigenschappen mogelijk. Met de productie-installatie is een investering van ongeveer  50 miljoen euro gemoeid.

Het nieuwe productieproces is niet alleen minder complex, het is ook aangesloten op de bestaande infrastructuur in Antwerpen met al vier productielijnen voor polycarbonaat. Resultaat is een productie-installatie van wereldformaat gecombineerd met de flexibiliteit van een stand-alone unit. Het nieuwe product is bedoeld voor toepassingen als antenne- en batterijbehuizingen, laadpalen voor elektrische auto’s, zonnepanelen, medische toestellen en IT-toepassingen zoals notebooks.

“Dit nieuwe productieproces is wereldwijd uniek in zijn soort en stelt ons in staat om een breed gamma materiaalinnovaties aan te bieden”, zegt Sucheta Govil, Chief Commercial Officer bij Covestro. “Met de nieuwe fabriek kunnen we nu veel sneller nieuwe polymeermaterialen op industriële schaal produceren en lanceren. In ons segment ‘Solutions & Specialities’ richten we ons op geavanceerde producten met een hoog innovatiegehalte.”

Delen:

monique@industrielinqs.nl