biodegradable

‘B4Plastics wil pilotinstallatie voor bio-afbreekbare plastics’

Het Belgische innovatieve bedrijf B4Plastics wil over enkele jaren een nieuwe pilotfabriek bouwen voor de productie van bio-afbreekbare plastics. Dat schrijven diverse Vlaamse media. Momenteel heeft het bedrijf een maximale productiecapaciteit van 500 ton per jaar.

B4Plastics maakt gebruik van organische reststromen om bio-afbreekbare plastics te produceren. Het bedrijf werd in 2014 opgericht en won sindsdien diverse prijzen. Eind vorig jaar haalde B4Plastics 6 miljoen euro aan kapitaal op om de groei van het bedrijf te ondersteunen. Met de bouw van een nieuwe pilot-installatie zou een investering van 5 tot 10 miljoen euro gemoeid zijn. De installatie zou een capaciteit van zo’n 5 kton per jaar krijgen.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl