Covestro hoofdkantoor Leverkusen

Adnoc wil Covestro overnemen

Abu Dhabi National Oil Company (Adnoc) is geïnteresseerd in Covestro. Het Duitse bedrijf bevestigt in gesprek te zijn gegaan met de onderneming uit de Verenigde Arabische Emiraten over een eventuele overname. Of het tot een overeenkomst komt en hoe deze eruit zal zien hangt af van de lopende gesprekken.

Covestro heeft momenteel net als andere bedrijven in de chemische industrie te maken met een moeilijke economische situatie. Het bedrijf zag de omzet in het tweede kwartaal met ruim twintig procent dalen ten opzichte van een jaar eerder. EBITDA kwam op bijna 30 procent lager uit en de netto inkomsten lagen maar liefst 76,9 procent lager.

Markus Steilemann, Chief Executive Officer van Covestro, zegt dat de interesse van Adnoc onderstreept dat Covestro sterk gepositioneerd is op het gebied van polymeren en de circulaire economie. Het bedrijf blijft zich, ongeacht de uitkomsten van de gesprekken met het bedrijf uit de emiraten, hierop richten, aldus de topman. Het bedrijf wil niet dieper ingaan op de voortgang van het overleg met Adnoc.

Bayer

Covestro was tot 2015 onderdeel van Bayer. Een jaar eerder besloot Bayer haar bedrijfsonderdeel MaterialScience af te stoten. Antwerpen is één van de belangrijkste Europese productiesites van Covestro. Hier produceert het onder andere polycarbonaat, aniline en polyether (grondstoffen voor polyurethanen). Ook in Nederland heeft Covestro diverse activiteiten. In 2021 rondde Covestro de overname van de Resins & Functional Materials-activiteiten (RFM) van DSM af. Eerder dit jaar opende het bedrijf haar Nederlandse hoofdkantoor in Geleen.

Adnoc is een staatsbedrijf uit de Verenigde Arabische Emiraten en is tevens het grootste oliebedrijf van de VAE. Het bezit 24,9 procent van de aandelen van het Oostenrijkse olie- en gasbedrijf OMV. OMV investeert samen met het Italiaanse ENI op zijn beurt in de raffinage-business van Adnoc.

Delen:
Tags

jacqueline@industrielinqs.nl