LAvera site Ineos

Ineos rondt overname petrochemische activiteiten TotalEnergies Lavéra af

Ineos  heeft het resterende aandeel van vijftig procent in Naphtachimie, Gexaro en Appryl in Lavéra bij Marseille overgenomen van TotalEnergies. Deze faciliteiten vielen onder een 50:50 joint venture tussen Ineos en TotalEnergies. Met de overname krijgt Ineos één van de grootste stoomkrakers van Europa in handen.

Ineos verkrijgt met de overname een stoomkraker met een productiecapaciteit van 720 duizend ton ethyleen per jaar, een aromatenbusiness met een jaarcapaciteit van 270 duizend ton en een polypropeenproductie van 300 duizend ton per jaar. Daarnaast maakt ook een aantal andere faciliteiten deel uit van de overname, waaronder een deel van het pijpleidingennetwerk voor ethyleen van TotalEnergies.

Ineos kondigde de overname van deze petrochemische activiteiten van TotalEnergies afgelopen juli aan. Tot nu toe waren de bedrijfsonderdelen joint ventures tussen Ineos en TotalEnergies.

Foto: Ineos – Dominique Grandemange

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl