tankopslag

ITC Rubis Terminal Antwerpen breidt uit

ITC Rubis Terminal in Antwerpen werkt aan een uitbreiding. Met de bouw van tank pit 7 voegt het bedrijf 40.000 kubieke meter opslagcapaciteit aan de terminal toe. Ook bouwt het bedrijf een nieuw laadstation voor vloeistoffen voor treinen en vrachtauto’s.

ITC Rubis is gespecialiseerd in de op- en overslag van brandbare en giftige chemische vloeistoffen en vloeibare gassen. Het bedrijf werd in 2008 opgericht als joint venture tussen Rubis en Mitsui. Het bedrijf is gevestigd op de linkeroever van de Schelde in de Antwerpse haven. In 2010 nam het bedrijf de eerste opslagtanks in gebruik en groeide daarna tot de huidige tankcapaciteit van ruim 250.000 kubieke meter oftewel 76 opslagtanks voor vloeibare stoffen.

Naast de uitbreiding met tank pit 7, heeft het bedrijf ook plannen voor een achtste en negende tank pit, waamee het de capaciteit voor vloeistoffen zou verdubbelen. De opslagcapaciteit voor vloeibaar gas ligt momenteel op 14.000 kubieke meter. ITC wil zes extra opslagtanks bouwen, waarmee er 21.000 kubieke meter capaciteit wordt toegevoegd. Ook heeft het bedrijf plannen om opslagfaciliteiten voor cryogeen gas op de site te realiseren.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl