ArcelorMittal biokool-installatie

ArcelorMittal neemt biokool-installatie in Gent in gebruik

ArcelorMittal heeft een installatie in gebruik genomen waarmee het afvalhout in biokool kan omzetten. Het bedrijf kan het biokool inzetten als alternatief voor fossiele kool bij de staalproductie in Gent. Met de bouw van de installatie is een bedrag van 35 miljoen euro gemoeid.

ArcelorMittal berekende dat de jaarlijkse CO2-uitstoot dankzij dit project met 112.500 ton wordt gereduceerd. De nieuwe installatie, die de naam Torero kreeg, zet jaarlijks 88.000 ton afvalhout om in 37.500 ton biokool. Het biokool wordt in het hoogovenproces omgezet in biogas. Dit wordt in de Steelanol-installatie omgezet tot ethanol. De geproduceerde ethanol wordt door ArcelorMittal en LanzaTech gezamenlijk op de markt gebracht onder de merknaam Carbalyst.

Voor dit Torero-project werkt ArcelorMittal samen met Joanneum Research, de Universiteiten van Graz en Chalmers en Perpetual Next. Dit samenwerkingsverband krijgt voor de ontwikkeling van de installatie een bijdrage van de Europese Unie.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl