Renewi Organics

Vattenfall neemt groen gas Renewi af

Vattenfall gaat jaarlijks 7,5 miljoen kubieke meter groen gas afnemen van Renewi. Renewi verwacht vanaf dit voorjaar groen gas te kunnen leveren. Het bedrijf produceert dit uit etensresten. Het groene gas kan aan het reguliere gasnetwerk worden toegevoegd.

Eén van de klimaatdoelstellingen van Nederland is om in 2030 jaarlijks 2 miljard kubieke meter groen gas te produceren. Momenteel produceert Nederland jaarlijks ongeveer 250 miljoen kubieke meter groen gas.

Renewi produceert het groen gas voor Vattenfall in de installatie van Renewi Organics in Amsterdam. In deze vergister worden organische reststromen, etensresten uit restaurants en kantines en over-de-datumproducten uit supermarkten verwerkt. Het geproduceerde groene gas wordt vermengd met aardgas. Vanaf 2030 moet 20 procent van het gas dat door huishoudens en kleine bedrijven wordt verbruikt duurzaam zijn geproduceerd.

Delen:
Tags

jacqueline@industrielinqs.nl