BP neemt GETEC energie over

BP neemt Duitse energieleverancier Getec Energie over

BP neemt de Duitse energieleverancier Getec Energie over. Getec Energie levert energie aan commerciële en industriële klanten in Duitsland.

De overname past in de strategie van BP om een geïntegreerd energiebedrijf te worden. Met de acquisitie vergroot BP haar aanwezigheid zowel op de traditionele energiemarkt van elektriciteit en gas als op de markt van hernieuwbare energie, biogas en waterstof. In het kader van deze strategie nam BP in 2022 EDF Energy Services in de Verenigde Staten over.

Getec Energie is voornamelijk in Duitsland actief. Daarnaast heeft het activiteiten in Nederland, Oostenrijk, België en Polen. Jaarlijks levert het bedrijf meer dan 40 TWh elektriciteit en gas per jaar.

Na de overname komt het personeel van Getec Energie in dienst bij BP. BP zal het hoofdkantoor van Getec Energie in Hannover aanhouden. Dit gaat dienen als nieuw regionaal handelskantoor naast de bestaande lokaties van BP in Londen en Madrid. De twee bedrijven maken geen financiële details bekend over de overname. De partijen willen de overname later dit jaar afronden.

 

Delen:
Tags

jacqueline@industrielinqs.nl