Stork sluit contract met Shell Holland Hydrogen 1

Shell gunt contract Holland Hydrogen I aan Worley

Shell heeft een EPCM-contract gesloten met Worley voor Holland Hydrogen I, de elektrolyser met een capaciteit van 200 MW die Shell op de Tweede Maasvlakte bouwt. Worley onderhoudt hierbij ook voor de contacten met leveranciers en zorgt voor de integratie met andere assets die met de elektrolyser verbonden worden. Dat gaat om het offshore windpark, pijpleidingen, de elektriciteitsnetten en de raffinaderij.

Shell bouwt onder de naam Holland Hydrogen I een elektrolyser die dagelijks zo’n 60 ton waterstof per dag kan produceren. In eerste instantie zal Shell dit waterstof zelf gebruiken op het Energy & Chemicals Park in Pernis.

Worley droeg in 2020 al bij aan de engineeringsfase van het project. Worley voert de werkzaamheden voor het nieuwe contract uit vanuit haar kantoren in Den Haag en Mumbai.

Shell geeft officieel startsein voor 200 MW elektrolyzer

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl