Zonnepark Ineos Jemeppe

Ineos reduceert CO2-uitstoot Waalse site dankzij nieuw zonnepark

Ineos Inovyn werkt samen met PerPetum Energy & Green4Power bij de realisatie van een nieuw zonnepark met een vermogen van 60 MW bij de productievestiging in Jemeppe. Ineos kondigde de investering in dit zonnepark in mei 2023 aan. De installatie zal in juli 2024 operationeel zijn.

PerPetum Energy is verantwoordelijk voor de bouw, inbedrijfstelling en het onderhoud van het project namens Green4Power, dat het zonnepark financiert en er eigenaar van is. Volgens de afgesloten stroomafnameovereenkomst (PPA) zal INEOS Inovyn de komende 15 jaar alle groene elektriciteit afnemen die het zonnepark in Jemeppe-sur-Sambre produceert.

Het zonnepark voorziet in tien procent van de elektriciteitsbehoefte van de site. Ineos Inovyn reduceert met de groene stroomafname de CO2-uitstoot met 14.000 ton per jaar.

Ineos Inovyn investeert in grootste zonnepark van Walloniƫ

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl