Lees Petrochem 2 nu tijdelijk online

Terwijl de Europese procesindustrie het moeilijk heeft, investeert het Finse Neste momenteel meer dan 2,5 miljard euro in innovatieve projecten in de Rotterdamse haven. Gestuwd door een groeiende Europese markt voor biobrandstoffen. Volgens Bart Leenders van Neste ligt daar ook een sleutel voor een toekomstbestendige chemische industrie. ‘Verplicht voor plastics ook het bijmengen van circulaire en biogebaseerde grondstoffen, dan creëer je ook op dat vlak een markt voor duurzamere alternatieven.’ Lees het interview met Bart Leenders in Petrochem 2.

En Chemelot, het grote industriecluster in Nederlands Limburg, wil de eerste volledig circulaire chemische site van Europa worden. Deze ambitie is niet alleen een technische uitdaging, maar behelst ook een ingrijpende maatschappelijke opgave. Het behouden van een licence to operate, oftewel maatschappelijke acceptatie, is hierbij cruciaal.

Lees verder in deze editie hoe Shell Moerdijk een ander aanzicht krijgt. Zestien oude fornuizen worden vervangen door acht nieuwe exemplaren. Ook zullen vier schoorstenen verdwijnen. De enorme operatie dient een belangrijk doel: het verhogen van de efficiency van het kraakpro ces en het verminderen van de CO2-emissie.

En maak nu kennis met de finalisten voor de verkiezing van de Plant Manager of the Year 2024. Dit jaar strijden Miguel Anento-Glim (Arlanxeo), Marjan Rijckaert (Avient), René Stoel (Koole Termi nals) en Guliz Talay (Dow) om de titel. Op 13 juni wordt tijdens Chemelinqs24 in Geleen de opvolger van Anne Arkenbout (Nobi an) bekendgemaakt.

Lees er meer over in het meinummer van Petrochem. In papieren vorm binnenkort op de mat maar nu tijdelijk online al door te bladeren. Klik hier.

Delen:

Eindredacteur van Industrielinqs en Petrochem, en immer speurend naar relevant nieuws om te delen. Mijn interesse: breed. Mijn specialiteit: investeringsprojecten en onderhoudsstops!

liesbeth@industrielinqs.nl