Circtec neemt Granuband over

Circtec stelt autobandentoevoer recycling-fabriek Delfzijl veilig met overname Granuband

Circtec, een innovatief bedrijf in de recycling van autobanden door middel van pyrolyse, heefr Granuband overgenomen. Dit bedrijf is actief in de inzameling en recycling van autobanden en heeft een recycling fabriek in de haven van Amsterdam waar het 50 duizend ton autobanden per jaar mechanisch verwerkt.

Nu Granuband onderdeel uitmaakt van de Circtec group zal het zorgen voor de grondstoffen voor de nieuwe fabriek die Circtec in Delfzijl bouwt. Granuband blijft overigens ook autobanden mechanisch recyclen. Hiermee is Circtec het eerste bedrijf dat afgedankte autobanden zowel mechanisch als chemisch op industriële schaal kan recyclen.

Geïntegreerde waardeketen

Circtec maakte recentelijk bekend dat het gestart was met de bouw van een fabriek in Delfzijl, nadat het een financieringsronde van 150 miljoen euro succesvol afgerond had. Met de overname van Granuband creëert Circtec een geïntegreerde waardeketen voor de inzameling en verwerking van autobanden in de Benelux. De fabriek van Granuband in Amsterdam is één van de meest geavanceerde installaties voor de mechanische recycling van autobanden in Europa. De ligging in de industriële diepwaterhaven van Amsterdam maakt het mogelijk om afgedankte autobanden uit heel Europa per schip aan te voeren en te leveren aan de fabriek in Delfzijl. Hier zal het bedrijf chemische producten uit gerecyclede grondstoffen produceren.

Delfzijl

Het is de strategie van Circtec om over de gehele keten van autobandenrecycling op te schalen en hier een significant marktaandeel te behalen. Het bedrijf zet pyrolysetechnologie in om afval te recyclen tot hernieuwbare brandstoffen en circulaire chemicaliën. De onderneming produceert momenteel scheepsbrandstof, circulaire nafta en carbon black. Circtec heeft twee commerciële demonstratiefabrieken in bedrijf en in Delfzijl bouwt het een derde flagship installatie.

Het bedrijf werd in 2009 opgericht. Dit jaar haalde het bedrijf 150 miljoen euro aan investeringen op in een investeringsronde die geleid werd door Novo Holdings en A.P. Moller Holding.

Eerder sloot de onderneming al een achtjarige afname-overeenkomst met BP. Volgens de overeenkomst neemt bp tot 60.000 ton HUPATM hernieuwbare scheepsbrandstof en tot 15.000 ton petrochemische grondstof voor circulaire nafta per jaar af van Circtecs nieuwe fabriek in Delfzijl.

Circtec wil in Delfzijl afgedankte banden omzetten in grondstoffen

Circtec tekent achtjarige afnameovereenkomst met bp voor productie fabriek Delfzijl

Circtec start met bouw fabriek voor recyclage autobanden in Farmsum

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl