Investering in plastic Recycler

Pryme levert eerste pyrolyse-olie uit Rotterdam aan klant

Pryme heeft haar eerste pyrolyseolie aan een klant geleverd. Het bedrijf produceerde de eerste 36 ton product in haar Pryme One fabriek in Rotterdam. De eerste levering is een mix van verschillende vloeistoffen en olie, nog geen pure pyrolyse olie.

Voor Pryme leverde de verkoop van deze lading 30.000 euro op. De prijs ligt nog wat onder de contractprijs voor pyrolyse-olie. Als de hoeveelheid pyrolyse-olie in het product hoger wordt, zal de prijs stijgen.

In het tweede kwartaal van dit jaar produceerde Pryme 120 ton pyrolyse-olie, gedurende diverse productieruns. De kwaliteit is steefs verbeterd. De eerste levering aan een klant is een belangrijke mijlpaal voor de onderneming, hoewel Pryme verwachtte in het tweede kwartaal al 500 ton te produceren. Het bedrijf denkt nu dat ze deze hoeveelheid gedurende het derde kwartaal zal produceren.

Pryme startte begin dit jaar haar productie succesvol op. Het bedrijf maakt pyrolyse olie uit afvalplastic door middel van een chemisch recycling proces. De innovatieve onderneming heeft een eerste fabriek in de haven van Rotterdam. Deze heeft een verwerkingscapaciteit van 40 duizend ton plastic afval per jaar.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl