nieuws

ExxonMobil investeert miljarden in CO2-afvang en -opslag

Publicatie

4 feb 2021

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

CCS, CO2

ExxonMobil heeft een nieuw bedrijfsonderdeel opgericht om zijn koolstofarme technologieën te commercialiseren. Het nieuwe ExxonMobil Low Carbon Solutions richt zich in eerste instantie op CO2-afvang en -opslag (CCS). Het bedrijf werkt aan twintig CCS-projecten over de hele wereld waaronder in Nederland en België.

ExxonMobil is van plan om tot 2025 3 miljard dollar (2,5 miljard euro) te investeren in oplossingen voor lagere emissies. Ze heeft nu plannen voor twintig projecten wereldwijd.

In Nederland wil ExxonMobil zijn aandeel in het Porthos project vergroten. Dit Rotterdamse project heeft als doel om CO2 van industrie te verzamelen en via pijpleidingen te transporteren naar lege gasvelden in de Noordzee. Daarnaast neemt het bedrijf ook deel aan het H-Vision project, dat kijkt naar grootschalige productie van CO2-arme waterstof in Rotterdam.

In België neemt ExxonMobil, samen met andere partijen, deel aan het CCS-project in de Antwerpse haven. Dit project heeft onlangs steun aangevraagd bij de Europese Unie.

Petrochem 6, 2021

5 oktober 2021

nieuws

Dow schaalt technologie voor zuivering pyrolyse-olie op

AGENDA

8e Biorizon Bio-Aromaten Jaarevent

02-12-2021 Mainport Hotel Rotterdam en online


Eemsdeltavisie 2021

Wanneer 4 Nov 2021
Locatie Chemport Innovation Center, Farmsum