Hyoffwind verwacht in de zomer vergunning voor 25 MW elektrolyzer

Hyoffwind zet vaart achter de realisatie van een 25 megawatt elektrolyzer in Zeebrugge. Het Belgische consortium verwacht medio 2022 een vergunning te krijgen en in de loop van dit jaar een definitieve investeringsbeslissing te nemen.

Voor het ontwerp en de bouw van de elektrolyzer heeft Hyoffwind inmiddels een overeenkomst getekend met John Cockerill en BESIX. John Cockerill is ontwerper en fabrikant van alkalische elektrolyzers met hoge capaciteit. BESIX brengt de elektromechanische expertise van zijn dochteronderneming BESIX Environment in voor het ontwerp, de uitvoering en de inbedrijfstelling van de fabriek. Evenals haar capaciteiten in de bouw van complexe industriële projecten.

Het Hyoffwind-consortium bestaat uit Virya Energy en Fluxys. De eerste fase van het project bestaat uit een 25 megawatt installatie die elektriciteit omzet in waterstof. De partners streven er echter naar dit in een tweede fase op te schalen naar 100 megawatt.

Delen:

Eindredacteur van Industrielinqs en Petrochem, en immer speurend naar relevant nieuws om te delen. Mijn interesse: breed. Mijn specialiteit: investeringsprojecten en onderhoudsstops!

liesbeth@industrielinqs.nl