Vibrantz investeert in Sittard

Amerikaanse kleurstoffenproducent investeert in productiefaciliteit Sittard

De Amerikaanse kleurstoffenproducent Vibrantz Technologies gaat zo’n twintig miljoen dollar investeren in haar productiefaciliteit in Sittard. Het bedrijf gaat de komende twee jaar een aantal optimalisatie-projecten uitvoeren om de productiecapaciteit op te voeren. Het bedrijf plant op de site een nieuwe fabriek die in 2025 in gebruik moet worden genomen.  

Vibrantz wil de wereldwijde productiecapaciteit van haar gepatenteerde Pearls-producten laten groeien tot 1,2 miljoen liter per jaar. De investering in de fabriek in Sittard maakt deel uit van deze ambitie. Het bedrijf verwacht begin 2024 met de bouw van de nieuwe fabriek te kunnen starten. Het is de bedoeling dat deze in 2025 in gebruik wordt genomen.

Het bedrijf presenteerde de nieuwe Pearls-producten eerder dit jaar. Vibrantz heeft haar hoofdkantoor in Houston in de VS. Wereldwijd werken er zo’n 5000 mensen op 65 verschillende productielocaties.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl