Xycle bouwt pyrolyse-installatie in Rotterdam

Lyondell neemt aandeel in plastic recycler Stiphout Industries

LyondellBasell heeft een aandeel van vijftig procent genomen in plastic recycler Stiphout Industries. Stiphout houdt zich bezig met het inzamelen en verwerken van huishoudelijk plastic verpakkingsafval.

Het bedrijf kan jaarlijks het plastic afval van 500.000 mensen verwerken. De investering in Stiphout past in de strategie van LyondellBasell. Het bedrijf wil meer investeren in bedrijven die actief zijn in recycling en plastic verwerking met het oog op haar Quality Circular Polymers business. Ten eerste ziet het bedrijf voordelen op het gebied van lokale logistiek en verwerking. Daarnaast denkt LyondellBasell op deze manier haar CirculenRecover portfolio uit te breiden.

Stiphout is in 2015 opgericht en verwerkt plastic huishoudelijk afval in schone PP-flakes en HDPE-materialen.

In mei nam LyondellBasell al het resterende aandeel van het plastic recycling bedrijf Quality Circular Polymers over van Veolia Belgium. En in maart ondertekende het bedrijf een intentieverklaring met EEW Energy from Waste om plastic uit gemengde afvalstromen terug te winnen en te recyclen. Hiertoe zouden de partijen nieuwe voorsorteermachines gaan bouwen in de buurt van de verbrandingsinstallaties van EEW.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl