Mammoet kraan voor offshore windturbineproject tekent Rotterdamse skyline

Een kolossale 210.000 tm kraan van Mammoet, met een maximale hijscapaciteit van 3.200 ton, tekent de Rotterdamse skyline. De  PTC210-DS ringkraan is een van de grootste uit de vloot. De kraan is opgebouwd op de eigen Heavy Lift Terminal van Mammoet in Schiedam. Het is een van de vijf 5.000 ton klasse ringkranen in de Mammoet vloot en de enige die momenteel in Europa operationeel is.

De kraan wordt gebruikt om kraanvervangingen uit te voeren op twee jack-up vessels voor offshore windinstallaties (Wind Orca, en Wind Osprey) in opdracht van het scheepvaart/constructiebedrijf Cadeler. De Mammoet kraan vervangt de bestaande kranen door nieuwe elektrisch aangedreven GustoMSC-kranen met een hijscapaciteit van 1.600 ton. Deze kranen worden gebruikt voor de installatie en service van de volgende generatie windturbines met een capaciteit van meer dan 14MW.

De vervangingswerkzaamheden aan Wind Orca en Wind Osprey staan gepland om te beginnen in Q3 in 2023 en zullen naar verwachting zijn afgerond in Q1 in 2024.

Delen:

monique@industrielinqs.nl