De oprichters van AquaBattery

Aquabattery haalt 6 miljoen aan investeringen op

De Nederlandse start-up Aquabattery, die een energie-opslagsysteem op basis van zout water ontwikkelt, heeft 6 miljoen euro aan investeringen opgehaald. De investeringsronde werd geleid door EIT InnoEnergy  en ondersteund door InnovationQuarter, Invest-NL, Init Power en een groep business angels.

Deze investering is een belangrijke mijlpaal voor het bedrijf dat het energie-opslagsysteem in 2026 naar de markt wil brengen. Met de investering wil het bedrijf haar eerste gestandaardiseerde batterijmodule ontwikkelen. Aquabattery werkt aan een nieuw type flow-batterij die elektriciteit langer dan 8 uur kan opslaan in keukenzout en water. Als de batterij opgeladen wordt, zet deze zout water om in zuren en basen. Als de batterij ontlaadt, loopt het omgekeerde proces. Het bedrijf wil haar vierde pilot batterij in het najaar van dit jaar in Delft lanceren.

op de foto de oprichters van Aquabattery: Jiajun Cen en Emil Goosen

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl