Spoorbielzen Sekisui

Sekisui opent nieuwe fabriek voor spoorbielzen in Roermond

Onlangs opende Sekisui haar nieuwe productielijn voor spoorbielzen uit composietmateriaal in Roermond. Het bedrijf startte in 2021 met de bouw van de fabriek.

Tot nu toe maakte Sekisui de spoorbielzen uit het composietmateriaal FFU uitsluitend in Japan. Het materiaal, een vezelversterkt polyurethaan schuim, heeft dezelfde eigenschappen als hout en wordt door veel Europese spoorwegen gebruikt. Dit type bielzen wordt voornamelijk toegepast op stukken spoorlijn waar veel verkeer is, zoals op bruggen en in wissels. FFU wordt al sinds de jaren zeventig gebruikt als materiaal voor spoorbielzen.

Met de nieuwe productiefaciliteit verdubbelt Sekisui bijna haar bielzenproductie. In Roermond zullen zo’n 100.000 bielzen per jaar worden geproduceerd. De productiehal heeft een oppervlakte van 4400 vierkante meter. Sekisui verwacht dat de markt voor spoorbielzen in Europa zal groeien en wijst hierbij naar de spoorbedrijven van Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Bij de aankondiging van de bouw, gaf Sekisui aan dat de nieuwe fabriek werk biedt aan 50 personen en dat de productielijn volledig op elektriciteit draait.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl