Sabic site Geleen

Sabic sluit OIefins-3 kraker Geleen na onderhoudsstop

Sabic start eind deze week met een turnaround op haar locatie op Chemelot. De Olefins 3 naftakraker en vijf andere installaties van het krakercomplex worden hierbij uit bedrijf gehaald. Sabic maakt bekend dat het de kraker daarna niet meer zal opstarten.

Met dit onderhoudsproject is een investering van meerdere miljoenen euro’s gemoeid. Naftakraker Olefins 4 blijft normaal functioneren. Sabic geeft aan dat één van de belangrijkste onderdelen van de strategie voor de site in Geleen de ontwikkeling van de geavanceerde recyclingfabriek van Sabic Plastic Energy Advanced Recycling is. Deze fabriek waar het kunststoffen chemisch wil recyclen nadert afronding.

De veranderingen op de site markeren een belangrijke stap in de verduurzaming en het aanpassen aan veranderende marktomstandigheden, aldus John Bruijooge, General Manager bij Sabic in Geleen.

Twee jaar geleden was er al sprake van een eventuele sluiting van één van de twee krakers van Sabic op Chemelot. Het bedrijf stelde toen dat het bezig was met een strategische heroriëntatie waarbij het sluiten van een kraker een eventuele optie was. De Olefins-3 kraker is ruim vijftig jaar oud.

Adriaansens: Geen definitief besluit sluiting naftakraker Sabic

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl