Plastic folie Ineos

Ineos Brussel opent pilot-installatie voor recyclebare plastic folies

INEOS Olefins & Polymers Europe heeft in haar R&D Centre in Brussel een nieuwe pilotlijn in gebruik genomen voor de ontwikkeling van recyclebare flexibele verpakkingsfolies. Met de bouw van de installatie is een investering van meerdere miljoenen euro’s gemoeid.

De pilotinstallatie kan worden gebruikt door klanten om nieuwe types verpakkingsfolies te testen, zonder dat ze daarvoor hun eigen installaties en productiecapaciteit hoeven te gebruiken. Ineos heeft al samenwerkingsprojecten opgezet voor de ontwikkeling van nieuwe films voor een aantal klanten.

Veel verpakkingsfolies bestaan uit mengsels van verschillende types polymeren, waardoor deze moeilijk te recyclen zijn. Eenvoudigere films met dezelfde prestaties zorgen ervoor dat verpakkingsmateriaal gemakkelijker gerecycled kan worden. Daarom werkt Ineos samen met haar klanten aan de ontwikkeling van recyclebare verpakkingsfilms.

Delen:

Eindredacteur van Industrielinqs en Petrochem, en immer speurend naar relevant nieuws om te delen. Mijn interesse: breed. Mijn specialiteit: investeringsprojecten en onderhoudsstops!

liesbeth@industrielinqs.nl