Digitale startwerkinstructie nieuwe standaard

De digitale startwerkinstructie die tijdens de Covid-19 pandemie zijn intrede heeft gedaan, heeft zijn nut bewezen. Het lijkt nu de standaard voor de toekomst te worden. Dat schrijft Chemie Park Delfzijl op zijn website.

Contractors kijken vooraf op een zelfgekozen moment via de website naar de instructie. Zo kunnen ze vrijwel meteen aan de slag. De digitale startwerkinstructie is in 2020 voor het eerst ingezet bij de onderhoudsstop van MCA-en MEB-fabrieken van Nouryon. Daarna is hij ook ingezet bij de stop van Nobian Zout. Projectleider Jeroen Knol (Nobian): ‘Dit draagt bij aan standaardisatie en professionalisering. We brengen de informatie op een eenduidige wijze over en het scheelt tijd en geld.’

Op de kop

Tijdens de stop van MCA-MEB ging het in totaal om zo’n vierhonderd man, waarvan de eerste maandag al meteen driehonderd mensen aan de slag gingen. Projectleider Vincent Thole: ‘In de statistieken van de website was te zien dat verreweg de meeste mensen, ook die uit het buitenland, de instructie hadden bekeken. Door de registratieknop op de website was aantoonbaar dat ze dit met goed gevolg hadden gedaan.’

De route van verdere standaardisatie ligt volgens de projectleiders voor de hand. Knol: ‘Je kunt beginnen met een persoonlijke introductie en specifieke informatie over de stop. En dan een algemene introductiefilm over de site en veiligheid.’ Thole vult aan: ‘In 2020 gingen veel dingen op de kop, maar met deze digitale startwerkinstructie bracht het ook iets goeds. Dit lijkt ons een aanpak om voort te zetten.’

Delen:
Author